EnglishArabicBulgarianChinese (Traditional)FrenchGermanRussianTurkishPersianGeorgian
Testler

MIL-STD-810G Şok Titreşim Nem Basınç Toz UV Testleri

TURCLAB Laboratuvarda bileşenler ve yapılar için çevresel testlerimiz, müşterilerimize, düzenleyici kurumlara ve askeri sistemlerin ve alt sistemlerin üreticilerine profesyonel, güvenilir ve zamanında sonuçların verilmesi için sektör çapında bir üne kavuşmuştur.

Son teknolojiye sahip MIL-STD-810 uyumlu tesisler sayesinde, geniş bir çevre ve performansa dayalı test için bileşen seviyesinden aracın tamamına kadar test edebiliyoruz.

MIL-STD-810 testi, aşağıdakiler dahil olmak üzere çok çeşitli çevresel koşulların simülasyonunu içerir:

  • Şok
  • Titreşim
  • Patlayıcı atmosfer
  • Nem
  • Basınç
  • Yoğun sis
  • Mantar
  • Yüksek / düşük sıcaklık
  • Termal şok
  • Kum ve toz
  • Su girişi
  • Güneş radyasyonu
  • Buz, donma ve yağmur

MIL-STD 810 test yöntemleri özellikle askeri ve savunma uygulamaları için geliştirilmiş olmasına rağmen, çoğu yöntem ticari ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Dayanıklı bir cihaz satın almak, sıradan tüketici ürünlerinden daha dayanıklı ve aynı zamanda gezegendeki en sert çevresel koşulların bazılarında güvenilir olan bir cihaz almayı ifade eder. Aşırı çalışma koşulları sağlam teknolojiye ihtiyaç duyduğunda, ekipman üreticileri MIL-STD-810G (Mil-Spec) gibi standartlara dayanır.

MIL-STD-810 nedir?

Çevre mühendisliği değerlendirmeleri ve laboratuvar testleri için MIL-STD-810 test yöntemi standardı ABD Ordusu, Hava Kuvvetleri ve Donanmasının yanı sıra Çevre Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü (IEST) katkılarıyla ABD Savunma Bakanlığı'nın bir yayınıdır. ve Şok ve Titreşim Bilgi Analiz Merkezi (SAVIAC) “Birincil öğelerin çevresel tasarımını ve test sınırlarını, özel materiel'in hizmet ömrü boyunca yaşayacağı koşullara göre uyarlaması (Metot 528 hariç), birincil öncelikleri hala aynıdır (Yöntem 528 hariç). ortamların kendisini yeniden üretmeye çalışmak yerine, ortamların materiel üzerindeki etkilerini çoğaltan laboratuvar test yöntemlerinin oluşturulması. Ancak,

İlk olarak 1961'de yayınlanan MIL-STD-810, yeni test yöntemleri, açıklamalar ve farklı test şiddetleri ve süreleri ile bir dizi versiyona girmiştir. Şu anki sürüm - MIL-STD-810G - 21 Mayıs 2008 tarihinde, en son 5 Mayıs 2003 tarihinde güncellenen MIL-STD-810F yerine geçmiştir.

MIL-STD-810 standardı, malzeme sistemi tasarımlarının çevresel değerliliği ve dayanıklılığı konusunda güven oluşturmak için tasarlanmıştır ve aşağıdaki amaçlara ulaşmak için test yöntemleri sunar:

  • Çevresel stres dizilerini, süreleri ve ekipman ömrü döngülerini tanımlar.
  • Malzemeye ve çevre yaşam döngüsüne uygun analiz ve test kriterleri geliştirir.
  • Çevresel streslerin yaşam döngüsüne maruz kaldığında malzeme performansını değerlendirir.
  • Malzeme tasarımında, malzemelerinde, üretim süreçlerinde, paketleme tekniklerinde ve bakım yöntemlerinde eksiklikleri, eksiklikleri ve kusurları tespit eder.
  • Sözleşme şartlarına uygunluğu gösterir.

MIL-STD-810'un ticari uygulaması?

MIL-STD-810, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın tüm departmanları ve ajansları tarafından kullanılmak üzere hazırlanmış olmasına rağmen, ticari ürünlerin test edilmesi için de mükemmel bir temel oluşturmak için sıklıkla kullanılır. Bilgisayar, cep telefonu ve diğer ekipman üreticileri genellikle standartlara göre test edilir ve MIL-STD-810 uyumlu veya sağlamlaştırılmış olarak pazarlanır.

MIL-STD-810 Test Yöntemleri

MIL-STD-810, yağmur, titreşim, toz, nem, aşırı sıcaklıklar, şok ve tuz sisi gibi çok çeşitli çevresel koşulları kapsayan 28 test yöntemini sunar. EUROLAB mühendisleri MIL-STD-810 standartlarına tamamen uygundur ve ürünlerinizin gerekli uyumluluğu göstermesini sağlamaya yardımcı olabilir. EUROLAB, aşağıda açıklandığı gibi MIL-STD-810'da bulunan tüm testleri gerçekleştirebilir.

Yöntem 500.5 - Rakım

Yükseklik testi, bir uçağın kokpiti gibi yüksek irtifada çalışan tertibatları ve parçaları inceler. Testler ayrıca bileşenleri - contaları, güvenlik ekipmanlarını, fırlatma mekanizmalarını ve optik donanımı - hızlı ve katastrofik dekompresyona tabi tutar.

Uygun yükseklik testi, cihazların sıcaklık, nem ve basınçtaki hızlı değişikliklere nasıl dayanabileceğini düşünmektedir. Geçiş testi, bir ürün için önemli bir satış noktası olabilecek üstün kalitenin güvencesini sunar.

EUROLAB 1998'lerden beri irtifa testleri gerçekleştirmekte ve laboratuvarlarımızdaki yüksek irtifa koşullarını doğru bir şekilde çoğaltabilmektedir. Yükseklik / titreşim testleri ve patlayıcı dekompresyon testlerinin yanı sıra rakım, sıcaklık ve nemden oluşan bir kombinasyonun yanı sıra 100.000 feet'e kadar düz irtifaları test ediyoruz. Test odalarımız hem bileşenleri hem de komple cihazları barındırır. Aynı zamanda, 5 dakikadan daha kısa sürede 0 ila 100.000 feet standart irtifa testi için bir rampa hızı sunar.

Çevresel simülasyon tecrübemiz ve irtifa odalarımızın büyüklüğü, bize savunma ile ilgili birçok proje kazandı. EUROLAB, ulusun en güvenilir isimlerinden biri olarak, en büyük havacılık ve aviyonik şirketlerinin yüksek kaliteli ürünler sunarken düzenleyici zorluklarla karşılaşmasına yardımcı oldu.

Yöntemler 501.5 ve 502.5 - Yüksek Sıcaklık / Düşük Sıcaklık ve Yöntem 507.5 Nem

Sıcaklık testi, bileşenlerin ve sistemlerin yüksek sıcaklıklara sahip ortamlarda nasıl davrandığını inceler. Bu tür testler, mekanik arızalar, malzeme bozulması ve parametre değişimleri nedeniyle arıza olasılığını değerlendirir.

Test yöntemleri, ürünün yüksek veya düşük sıcaklıklara maruz kaldığı zaman kapatıldığında dayanıklılığını inceler. Yöntemler ayrıca bir cihazın aşırı sıcaklıklar altında işlevsel yeteneğini de inceler.

Uzun süre neme maruz kalan ürünler bozulma eğilimindedir. Kaplamalar bozulur, yakıtlar bozulur ve elektrikli ekipman bozulur. Nem testi, bileşenlerin ve sistemlerin dalgalanan nispi neme sahip ortamlarda nasıl davrandığını inceler. Bu tür testler, hızlı su veya don oluşumu, buğulanma ve su geçirmezlik arızaları nedeniyle arıza olasılığını değerlendirir.

EUROLAB 50 yılı aşkın bir süredir iklim testleri gerçekleştirmektedir, bu nedenle en güvenilir ve yüksek performanslı ürünleri sağlamak için gereken tüm sıcaklık ve nem test çeşitlerini anlıyoruz. Sıcaklık testimiz, lehim bağlantı güvenilirliğini değerlendirmek için kullanılan termal döngüyü içerir.

EUROLAB, kendi başına veya kombine ortam testi olarak sıcaklık ve nem testleri gerçekleştirir. Kombine ortam testleri, en çok sıcaklık, nem ve titreşim testini özel oda kurulumlarında birleştirir.

Yöntem 503.5 - Sıcaklık Şoku

Termal şok testi, genellikle dakikada 30 ° C veya daha yüksek sıcaklıklarda çok yüksek bir sıcaklık değişimi oranını içerir. Test, ürünlerin sıcak iç mekanları alt dondurucu dış yüzeylere taşıdığı zaman gibi kısa bir sürede ani sıcaklık değişimlerine dayanması gereken herhangi bir cihaz veya bileşen için yararlı olabilir.

EUROLAB, ürünleri termal şok etkilerine karşı test etmek, MIL-STD-810 ve diğer standartlara uyum sağlamak için çeşitli protokoller sunmaktadır. Test ürünleri, bir ürünün bir aşırı sıcaklıktan diğerine mekanik yollarla hareket ettiği hava-hava termal şok testine tabi tutulur. EUROLAB bunu iki bölge termal şok odaları kullanarak gerçekleştirir. Asansörle bir odadan diğerine taşınamayan öğeler için, EUROLAB daha büyük bir boyuta uyum sağlamak için fikstürleri özelleştirebilir.

EUROLAB ayrıca aşırı sıcaklıklara maruz kaldığında öğelerin sıcaklıklarını kaydetmek ve belgelemek için termokupllar kullanır.

Yöntem 505.5 - Güneş Radyasyonu UV Dayanımı

Güneş ışınlarına maruz kalmak, dışarıda kullanılan ve depolanan teçhizata zarar verebilir, radyasyona maruz kaldıklarında malzemelerin değerlendirilmesini ve güneş ışığına doğrudan maruz kalmanın ısıtma etkisine misyon başarısı için hayati bir etki yapar.

EUROLAB, spektral içeriğin ve en çok talep edilen şartların ışığını sağlamak için özel radyasyon kaynaklarını kullanan son teknoloji güneş radyasyonu tesislerini işletmektedir. Güneş ışıması testi, güneş ışığına uzun süre maruz kalmayı ölçmek için aktinik etki testlerine ek olarak uzun süreli maruz kalmanın etkisini ölçmek için ısıtma testleri içerir.

Her boyuttaki cihazları test etme kapasitesine sahibiz ve cam ve şeffaf zırh, karbon fiber, plastik ve elastomerler, elektrikli bileşenler, iletişim ekipmanı, alternatif güç hücreleri ve insansız hava araçları test ederek MIL-STD-810 ile uyumluluğu sağlamaya yardımcı olabiliriz.

Yöntem 506.5 - Yağmur

Şiddetli rüzgar ve yağmur dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelebilir ve aşınmaya ve korozyona yol açabilir, radar etkinliğini sınırlayabilir ve iletişimi engelleyebilir. Düzenleme uyumluluğu ve kalite kontrolü için bileşenleri ve ürünleri rüzgar ve yağmura karşı test etmek çok önemlidir.

EUROLAB, askeri ve sivil cihazlar için uzun bir rüzgar testi geçmişine sahip olup, ülke çapında en büyük rüzgar testi laboratuvar ağını sunmaktadır. Rüzgârla çalışan yağmur testimiz, düşen yağmur suyunun cihazlara olan etkisini ve suya dayanıklı muhafazalar, radyo iletişimleri, optik özellikler, radar etkinliği ve mekanik işlevsellik üzerindeki nem penetrasyonunun etkisini değerlendirir.

Testlerimiz, tüm hava koşullarında güvenilir bir ürün sağlamak için MIL-STD-810 kurallarını aşıyor. Ürünlerinizi daha da iyileştirmeye yardımcı olmak için belirli çevresel faktörleri incelemek üzere bir eğitim programını da özelleştirebiliriz.

Yöntem 508.6 - Mantar

Sıcak ve nemli ortamlarda çalışmak üzere tasarlanan ürünler, mantar saldırılarına dayanabilmelidir. Fungal büyüme, bir materyalin optik, mekanik ve elektriksel özelliklerinde değişikliklere neden olarak, sistem veya bileşenden ödün vermesine neden olabilir. Mantarların etkisi konusunda onlarca yıllık uzmanlıkla, EUROLAB, mantar kontaminasyonu için kesin koşulları simüle edebilir. Ayrıca, herhangi bir MIL-STD-810 standardına uygunluğu sağlamak için bir test programı geliştirebiliriz.

Yöntem 509.5 - Tuz Sis Testi

Elementlere maruz kalan ürünler korozyon olasılığına dayanabilmelidir. Tuz spreyi ve sise karşı dayanıklılık daha kaliteli bir ürün sağlar. Tuz sisi ve tuz püskürtme testi, bir ürünün elektriksel ve fiziksel yönleri üzerindeki tuzun etkisine ek olarak koruyucu kaplamaların ve son katların etkinliğinin belirlenmesine yardımcı olacaktır.

EUROLAB test tesislerimiz, bir ürünün kötü hava koşullarında karşılaşacağı koşulları doğru bir şekilde yeniden oluşturacaktır. Bu, mühendislerimizin sorunlu alanları izole etmesine ve iyileştirmeler için önerilerde bulunmasına izin verir. Sızdırmaz tuz püskürtme odaları, bileşenleri bir atomize sodyum klorür çözeltisinin kontrollü dozlarına tabi tutar. Ürününüzün genel korozyon direncini değerlendirmek için son teknoloji veri toplama ve analiz araçlarını kullanıyoruz.

EUROLAB, askeri sistemler, telekomünikasyon cihazları ve güç jeneratörlerinden büyük parçaların yanı sıra küçük parçaları otomotiv parçalarına ve tüketici elektroniğine test edebilir.

Yöntem 510.5 - Kum ve Toz Testi

Kum ve toz, hassas elektronikleri olumsuz etkileyebilir, elektrik aksamını koruyan dış yüzeylerden bahsetmez. Askeri araçlar ve bireysel sistem bileşenleri şu anda toz testi için en büyük pazarlardan biridir.

Prosedürler, bir ürünün partikülleri tutmak için etkinliğini, 150 mikrometreden daha küçük partiküllere ve ayrıca 150 ila 850 mikrometre arasındaki partiküllere maruz bıraktığını test eder.

EUROLAB, sektördeki en büyük ve en hassas kum ve toz odalarından bazılarını, özel gereksinimlere göre değiştirilebilen testler sunarak işletmektedir. Mühendislerimiz, test edilen ürünlerin zararlı partikül madde sağ karışımına maruz kalmasını sağlamak için gerçek zamanlı olarak ayarlamalar yapabilirler.

EUROLAB aynı zamanda OSHA, NFPA ve diğer standartlar için uyum yönetimi gerçekleştirmek için donanımlı bir lider toz patlaması test şirketidir.

Yöntem 511.4 - Patlayıcı Atmosfer

Patlayıcı atmosfer testi motorlar, uçak bileşenleri, elektronik, aydınlatma sistemleri ve motorlar hakkında önemli bilgiler sağlar. Ürün yüzeylerindeki sıcak noktalar patlayabilir ve patlamaya neden olabilir. Patlayıcı Atmosfer testi, bir ürünün patlamaya neden olmadan yakıtla kirlenmiş, oldukça uçucu bir ortamda çalışıp çalışmadığını belirler.

EUROLAB, askeri, ticari uçaklar, otomotiv, havacılık ve ameliyathane ekipmanı için kapsamlı patlayıcı testleri sunar. Tam servis patlayıcı ortam test tesisi olarak EUROLAB, propan, hidrojen gazı, jet uçak yakıtı veya hidrokarbon n-hekzan kullanarak yakıt ve buhar karışımları sağlayabilir.

Yöntem 512.5 - Daldırma

Daldırma testi, bir ürünün, bileşenin veya sistemin suya veya kısmen diğer sıvılara daldırıldığında veya kısmen daldırıldığında nasıl çalıştığını değerlendirir.

Yöntem 513.6 - Hızlanma

Hızlanma testi, ürünleri uzun süreler boyunca hızlanma kuvvetlerine maruz bırakır. Hızlanma kuvvetlerine dayanamaması, yapısal sapmalara, sızıntılara, sıkışmış hızlandırıcılara, montaj donanımının hasar görmesine, pompa kavitasyonuna, devre kartlarına zarar vermemesine, çalışmayan rölelere, zorlanan basınçlara ve düzensiz sensör fonksiyonuna neden olabilir.

EUROLAB test tesisleri, 100'e kadar veriyi ve kontrol kanallarını barındırabilen elektrik kayma halkalarına sahip santrifüjleri içerir. Ayrıca test öğelerinin pnömatik ve hidrolik çalışmasını kolaylaştırmak için fırdöndüler sağlayabiliriz. Çok çeşitli döner konfigürasyonlar, mühendislerimize test sırasında parçaları çalıştırmaya ve gözlemlemeye yönelik büyük esneklik sağlar.

EUROLAB aşağıdaki hızlandırma testini gerçekleştirir:

  • Hızlanma
  • Santrifüj hızlanma
  • Çok eksenli hızlanma testi
  • Yük analizi
  • İtme uygulama testi
  • Yöntem 514.6 - Titreşim

Titreşim testi protokolü, bir ürünün işletim ömrü boyunca oluşacak güç türlerini yeniden üretir. Rastgele titreşim testi, tasarım zayıflıklarını tanımlayabilir ve jet motorları, seyir füzeleri, katalitik konvertörler, motosiklet bileşenleri ve nakliye için tasarlanmış tüm ürünler üzerinde kullanılabilir.

MIL-STD-810, üretim, nakliye veya işletme sırasında titreşimin beklenip beklenmediğine bağlı olarak farklı prosedürler sağlayan bir dizi titreşim testini kapsar.

EUROLAB, 50 yılı aşkın süredir üreticilere ve yüklenicilere bir titreşim testi ortağı olmuştur. Tesislerimiz izolasyon kütlesi, atalet kütlesi ve reaksiyon kütlesi için en iyi uygulamalara uygun olarak kurulmuştur. Test laboratuarlarımız da, ortam titreşimlerinin test süreci üzerindeki etkisini telafi etmek için dikkatli bir şekilde kalibre edilmiştir.

EUROLAB titreşim test laboratuarları, MIL-STD-810 standartlarına uymak için gerekli çeşitli testleri yapmak için donatılmıştır. Tandem çalkalayıcılarla 70.000 paundluk bir kuvvet ve tek bir çalkalayıcıda 45.000 paundluk bir kuvvet üretebiliriz. Ayrıca, tek bir bantta 200 GRMS'yi aşan titreşim testi gerçekleştirir ve 100'den fazla veri kanalına bağlanabilir.

Yöntem 516.6 - Şok

Şok testi, cihazların nakliye ve taşıma sırasında karşılaşılan yüksek seviyeli impulslara ve sıcaklık değişikliklerine dayanıp dayanmayacağını belirleyebilir. Test sırasında, bir cihaz ani ve aşırı hızlanma veya yavaşlamaya maruz kalır. Mühendisler, aygıtın performans kalitesini belirlemek için verdiği yanıtları analiz eder.

EUROLAB, 40 yılı aşkın bir süredir elektrikli parçalar, kara kutular, antenler, hidrolik bileşenler ve malzeme numuneleri için şok ve titreşim testleri sunmaktadır. Mekanik şok testi için aşağıdaki yöntemleri kullanırız: piroteknik simüle etmek için piroteknikler, düşme testleri, mekanik şoku azaltmak için kuleler, hava tabancasıyla oluşturulan hidroshock, serbest düşme ve değişken kuvvet testi teknikleri. Test odalarımız da test cihazının sıcaklıklarını hızla değiştirebilir.

Yöntem 521.2 - Buzlanma, Donmuş Yağmur

Öğelere maruz kalan ürünler muhtemelen donma sıcaklıklarına maruz kalacaktır. Uçak yapılarının ve kontrollerinin donma yağmurlarına ve buzlarına dayanabileceğini kesin testler belirleyecektir. Bu tür testler okyanus gemileri için çok önemli olabilir çünkü donmuş yağmur antenlerin, optik cihazların ve meteorolojik aletlerin performansını engelleyebilir.

EUROLAB, çeşitli düzenleyici standartlara uyan iklime bağlı buzlanma testleri sağlar. Testlerimizi belirli bir ürün için öngörülen koşullara göre uyarlayabiliriz. Sadece buz ve dondurucu yağmur testleri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda hızlı etkiyi ve hızlı sıcaklık değişimlerini çoğaltmak için de test yapıyoruz.

MIL-STD-810 EUROLAB'de Standart Test

EUROLAB, 50 yılı aşkın bir süredir, havacılık, savunma, otomotiv, telekomünikasyon ve enerji dahil olmak üzere çok çeşitli endüstriler için çevresel test çözümleri sunmaktadır. EUROLAB, daha güçlü, daha güvenli ve daha güvenilir ürünler üretmek için gereken test uzmanlığını sunar. Kuzey Amerika'daki en büyük test laboratuarları ağı ile EUROLAB, kıyıdan sahile geniş bir çevresel simülasyon testi koleksiyonu sağlayabilir.

EUROLAB tesisleri, ÖSAS Avusturya Akreditasyonu tarafından ISO / IEC 17025 tarafından akredite edilmiş olup, çok çeşitli özelliklere göre test ve sertifikasyona izin verir, tesislerimizin birçoğu da özel onaylar taşır.